dimarts, 1 d’abril del 2008

Pensar


No fa gaires dies que vem parlar de com Jesús espera de nosaltres moltes coses. No tan sols que resem i anem a missa i que siguem capaços de donar coses als altres. També espera de nosaltres, dèiem, que siguem humils, sincers, respectuosos, pacients, persones serenes i que sabem passar amb poques coses, valents, treballadors, generosos, justos, lleials.. I vem trobar exemples en la seva vida de com ell posseia tots aquests valors.

Avui voldria anar una mica més enllà i m'agradaria que us fixessiu en una altra actitut de fons: Jesús és una persona que té sentiments i que estima, però també és una persona que fa servir el cap per raonar. Goiteu sinó com ja des de petit li agrada escoltar i fer preguntes als mestres de la llei, com li agrada raonar les coses que diu, pensar contes que tothom pugui entendre -les paràboles- i contradir amb arguments ben trobats, quan convé, els atacs i les mentides que diuen d'ell.

Nosaltres hauriem de ser persones a les que ens agrada entendre, pensar, estudiar, veure el fons de les coses. No tan sols pel que fa referència a les nostres creences com a cristians (allò que deia tant bé sant Pau: "saber donar raó de la nostra fe"), sinó també saber adonar-nos de què és el que convé fer, com convé comportar-nos de cara a fer més agradable la vida de la nostra família, la de Santpedor, i si un dia podem -per què no?- també la de Catalunya o la del món sencer.

Us proposo una col·lecció de llibrets, molt ben escrits, de l'editorial Cruïlla. És la col·lecció Pensa-hi. Allí hi trobareu temes com aquests:

La vida i la mort

La feina i els diners

La guerra i la pau

Déu i els déus

De veritat o de mentida?

Tenir temps i perdre el temps

Allò que sabem i allò que no sabem

El bé i el mal

La justícia i la injustícia

Els nens i les nenes

La felicitat i la tristesa

La natura i la contaminació

L'orgull i l avergonya

etc.

Cada llibret costa cinc euros, i pot ser un bon regal per demanar, a més a més, pel sant o l'aniversari.